onsdag 29 februari 2012

Punisher: War Zone

Det andra försöket i modern tid att göra en filmatisering av denna überfeta Marvelkaraktär är det mer lyckade av det två.

För det första så har de fått familjens död korrekt (avrättade efter att ha vittnat ett maffiamord), för det andra så har vi en riktig skurk i Jigsaw och för det tredje så är Ray Stevenson så mycket mer passande som Punisher än vad Tom Jane var.

Filmen öppnar med en überfet mass-slakt på maffiosos utförd av Punisher under en middagsbjudning. Vidare jagar Punisher efter Billy The Beaut och lyckas få ner honom i en glasskrossmaskin. Vips är Jigsaw född och han är mer än pissed på Punisher. Trots allt så levde han förr på att han var en redig hunk och är numera endast ett deformerat freak. Dock så råkar Punisher, under sitt tillslag mot Billy, ha ihjäl en agent som är undercover. Självklart tär det här på vår hjälte och han försöker vad han kan för att återgälda agentens änka och barn.

Under tiden fritar Billy sin mentalsjuke bror, Loony Bin Jim och börjar iscensätta en gruvlig hämnd på Punisher.

"Punisher: War Zone" är sprängfylld med bildskönt våld, maffiga skjutvapen och skön serietidningskänsla. Ray är perfekt som Punisher och övriga ensemblen är bra tillsatt.

Förutom åttitalsversionen med Dolph Lundgren så är detta den ultimata Punisher-rullen.
Se den.

Betyg: 3,5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar