fredag 22 april 2016

Hostel I, II, III

Vi kör alla 3 "Hostel" filmer i ett och samma inlägg. För att? Jag är lat, ok?
Denna serien faller absolut under tortureporn kategorin. Det är sadism för sakens skull och inte så mycket för att driva igenom någon viktig plot. De första två delarna utspelar sig i Ukraina, på ett sjukt ställe där folk kan betala för att få tortera och mörda folk (det är inte direkt någon hjärngymnastik det här). Den tredje delen har samma organisation i fokus fast denna gången i en "lyxigare" variant i USA, närmare bestämt Las Vegas (of course!).
Del 1: ungdomar på Hostel blir kidnappade för att mördas på ovan nämnda institution. People die, stuff happens. Inte någon hit, men ganska intressant när den kom.
Del 2: fortsätter där del 1 slutar typ. Fast denna gången läggs ganska mycket fokus på två snubbar som ska dit och mörda varsin stackare. DETTA är intressant. Vi får se både ur offrens synvinkel samt ur förövarnas. Det varvas mellan ömsint, smaklöst, spännande och skrattframkallande. Här borde serien slutat för att:
Del 3: snubbar på snubbig svensexa är allmänt snubbiga och hamnar i klorna på den här mördarklubben. Folk dör, det görs ett försök att få det intressant men det misslyckas fatalt. Dock får jag säga det att slutet är väldigt tillfredsställande på denna.
Vill man se alla 3 så fine, go ahead. Men ska man se den bästa bara så se del 2. Den är klart överlägsen i min åsikt.
Eli Roth är så sjukt överskattad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar